JO NECESSITO UNA ALTRA BARCELONA, I TU?

JO NECESSITO UNA ALTRA BARCELONA, I TU?
Incomplir la Llei de Barris conculca el nostre "dret al dret" de la ciutat i dels seus equipaments
Barcelona Decideix

dimarts, 2 de juny del 2009

MOU-TE PELS QUIETS

L'Auditori acollirà un concert benèfic a favor de les persones amb mobilitat reduïda (II)

L’escriptor Màrius Serra és l’impulsor de Mou-te pels quiets, un concert benèfic que tindrà lloc el 14 de juny vinent a l'Auditori de Barcelona i que comptarà amb les actuacions desinteressades d’artistes, cantants i periodistes de gran renom a la nostra Nació.



Iniciatives com aquesta són molt necessàries en un món que considera les persones de mobilitat reduïda com "El furgó de cua de la nostra societat", tal com l’escriptor les ha definit. Aquest tipus d’iniciatives són sempre benvingudes. Llàstima, però, que, en lloc de les institucions, les hagin de dur a terme, com quasi sempre, gent d’una gran sensibilitat i d’una altíssima consciència solidària, com és el cas de Màrius Serra i de totes les persones que hi participaran.

Mou-te pels quiets comptarà amb les actuacions de Tricicle, Nina, Quimi Portet, Els Pets, Gossos i Joan Miquel Oliver, entre altres. La recaptació anirà a parar a les fundacions Nexe i Guimbarda, dedicades a atendre i fer "més visibles" aquestes persones.
El cantautor de Tiana Pau Riba i el carismàtic actor de Vilanova i la Geltrú Sergi López cantaran a duo L'home estàtic, "un himne per a les persones de mobilitat reduïda", va afirmar Serra, que coneix la situació dels menors de primera mà. "Al meu fill el tracto de rei dels mandrosos", va assegurar ahir l'escriptor, que fa dos anys va escriure Quiet (Empú-ries/Anagrama), on relata d'una manera optimista i amb punts d'humor l'estat emocional que tenen els pares d'aquests nens. Durant l'acte, els actors Queco Novell i Marta Angelat, l'editor Jorge Herralde, els periodistes Albert Om i Neus Bonet, així com l'escriptor Matthew Tree, llegiran fragments d'aquest llibre. Riba va confessar sentir-se il.lusionat amb aquesta col.laboració solidària amb el "pare paralímpic", en referència a Serra.
Nina interpretarà una composició de Lluís Llach, mentre que la resta dels artistes --Quimi Portet, Els Pets, Gossos, Bruno Oro, Joan Miquel Oliver-- cantaran cançons pròpies. Com a colofó final, Gospel Viu versionarà el tema Carros de foc, de Vangelis, mentre es projectarà una animació digital creada pel fotògraf Jordi Ribó en què es podrà veure corrent el fill de Serra, Llullu. Ribó també ha retratat els artistes en una cadira de rodes. Les fotografies s'exposaran a la llibreria Bertrand (Rambla de Catalunya, 37) a partir del 28 de maig.
Les entrades (30 euros) ja estan a la venda a través del Telentrada de Caixa Catalunya i a les taquilles de l'Auditori. "Llullu ha remès una carta a les autoritats convidant-les a assistir-hi pagant per veure l'espectacle des de la fila zero", va advertir Serra.

El Diari de Manel Mora – Cadira Roja se solidaritza amb aquest acte contra la discriminació dels quiets. Des de les nostres pàgines denunciarem qualsevol tipus de marginació i advocarem per una societat més justa, igualitària i solidària en la qual els adjectius no estiguin buits de contingut.

Empordanet, primavera 2009